Espoo-päivän avajaisia vietetään perjantaina 30.8. klo 10 Leppävaarassa, Viaporin torilla. Avajaisaamuna juhlitaan kuvataiteilija Essi Ruuskasen ja Tuuli Huovilan valmistamaa jättimäistä Lintukato –yhteisötaideteosta. Teos on valmistettu ylijääneestä pakkausmateriaalista ja sitä on valmistettu kesän ajan eri puolilla Espoota yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Teos on esillä 1.9. saakka.

Näyttelykeskus WeeGeen museoissa on runsaasti koettavaa työpajojen ja erilaisten opastusten merkeissä. WeeGeen kaikkiin neljään museoon on vapaa pääsy sekä perjantaina että lauantaina.

Perjantai-iltana tunnelmoidaan ulkoilmaelokuvan äärellä, kun Tapiolan aurinkoterassilla esitetään klo 21.30 alkaen A Star Is Born -elokuva. Elokuvassa on suomenkielinen tekstitys ja se on K12.

Suomen luonnon päivää juhlitaan Haltiassa ja sen lähiympäristössä lauantaina. Suosittu Erämessut -tapahtuma rantautuu ensi kertaa Haltiaan. Kaiken ikäisille suunnatussa ohjelmassa on lisäksi retkiä ja metsäkonsertteja.

Suomen Latu haastaa neljännen kerran koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona 31.8.2019. Bodomjärven rannalle, idylliselle Oittaan ulkoilualueelle, nousee Nuku yö ulkona -tapahtuman ajaksi 400-paikkainen metsähotelli.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Espoo-päivän konsertti alkaa lauantaina 31.8. klo 14 Tapiolassa.

Kaikkiin Espoo-päivän tapahtumiin on vapaa pääsy.

Espoo-päivän koordinoinnista Espoon kaupungin puolesta vastaa Kaupunkitapahtumat Espoo. Yleiset tiedustelut voi lähettää osoitteeseen espoo.paiva@espoo.fi