Esbodagens invigning firas fredagen den 30 augusti kl. 10 på Sveaborgstorget i Alberga. På invigningsdagens morgon firas det enorma samhällskonstverket Lintukatosom tillverkats av Essi Ruuskanen och Tuuli Huovila. Verket är skapat av överblivet förpackningsmaterial och har tillverkats under hela sommaren runtom i Esbo tillsammans med stadsinvånarna. Verket är utställt fram till den 1 september.

I Utställningscentret WeeGees museer väntar många upplevelser i verkstäder och med olika guidningar. Alla fyra museerna i WeeGee har fritt inträde både på fredag och på lördag.

På fredagskvällen är stämningen på topp med film i det fria, när A Star Is Born visas på solterrassen i Hagalund. Föreställningen börjar kl. 21.30. Filmen har finsk text och åldersgränsen är F12.

Finska naturens dag firas i Haltia och dess omgivning på lördagen. Den populära vildmarksmässan Erämessut hålls för första gången i Haltia. På programmet finns något för alla åldrar, till exempel utflykter och skogskonserter.

Suomen Latu utmanar för fjärde gången hela Finland att sova i det fria den 31 augusti 2019. Vid Bodomsjön, i det idylliska strövområdet i Oitans, byggs ett skogshotell med 400 platser för evenemanget Nuku yö ulkona (”Sov en natt utomhus”).

Esbodagens konsert som ordnas för första gången i år börjar kl. 14 på lördagen 31 augusti i Tapiola.

Alla evenemangen under Esbodagen har fritt inträde.

Esbodagens samordningsansvarig på Esbo stadens sida är Stadsevenemang Esbo. Allmänna förfrågningar kan skickas till adressen espoo.paiva@espoo.fi.