Espoo-päivään sopii niin pienet kuin suuremmatkin tapahtumat. Tapahtumat voivat olla esimerkiksi naapuruston yhteisiä ruokailu- tai musiikkihetkiä, työpajoja, opastuskierroksia, näyttelyitä, avoimia ovia tai vaikkapa koiranäyttelyitä! Espoo-päivä on aidosti kaupunkilaisten luoma tapahtuma, johon voi osallistua matalalla kynnyksellä. Kaikki Espoo-päivän tapahtumat ovat maksuttomia sekä voittoa tavoittelemattomia. Tapahtumien tulee olla myös poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia.

Järjestäessäsi Espoo-päivän tapahtumaa tutustu Espoon tapahtumajärjestäjien ohjeisiin. Sivuille on koottu tärkeimpiä ohjeita ja vinkkejä auttamaan sinua oman tapahtumasi järjestämisessä. Voit myös olla Espoo-päivää koordinoivaan tiimiin sähköpostitse espoo.paiva@espoo.fi Yleisötapahtumien ja -tilaisuuksien järjestämistä valvovat monet eri tahot ja viranomaiset, ja tapahtumajärjestäjän tulee huolehtia kaikista tarvittavista luvista, ilmoituksista ja järjestelyistä hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Espoon kaupungin, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja poliisin ohjeet tapahtumajärjestäjille löytyvät täältä: espoo.fi/tapahtumaohjeet
Huomioimalla tapahtuman saavutettavuuden luot aidosti kaikille espoolaisille avoimen tapahtuman. Saavutettavuudesta löydät lisää tietoa täältä

Espoon kulttuurilautakunta myöntää projektiavustuksia espoolaisille kulttuuritoimijoille ja Espoossa tapahtuvaan kulttuuritoimintaan, avustukset ovat haussa elokuun 2020 loppuun saakka. Hakulomake kannattaa lähettää hyvissä ajoin ennen Espoo-päivää. Ohjeet ja hakulomakkeet saat tästä linkistä.

Hakuun liittyviä kysymyksiä voi lähettää kulttuuriavustukset@espoo.fi

Espoo-päivän lauantai 29.8. tarjoaa myös kouluille mahdollisuuden korvata yhden lukuvuoden työpäivän lauantaityöpäivällä. Koulut voivat hyödyntää Espoo-päivän ohjelmasisältöjä lauantaina tai mahdollisesti järjestää oman tapahtuman koulussa, kuten esimerkiksi avoimet ovet, esityksen tai vaikkapa osallistavan taidetyöpajan. Lauantai on myös hyvä päivä kouluille tutustua Espoo-päivään ja osallistua luokittain Espoo-päivässä järjestettäviin tapahtumiin.