Espoo juhlii! -klubi

Uusi tapahtumasarja rantautuu Espoon baareihin ja ravintoloihin Espoo-päivän aattona perjantaina 25.8.2023. Ohjelmassa musiikkia, stand upia, taikuutta, runoutta. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy, tervetuloa viihtymään ja starttaamaan Espoo-päivän juhlinta! Esiintyjäesittelyt löytyy sivun lopusta.

Espoo juhlii! -klubi / Harakanpesä 25.8.

Ohjelmassa Harakanpesässä:

17-18 Tomi Puukko

18-19 Taikuri Timo Kulmakko

19-21 Tietovisa (ravintolan oma ohjelma)

21-22 Pilvet Pilvet

Espoo juhlii! -klubi / Bar Pinokkio

Ohjelmassa Bar Pinokkiossa:

17-18 Pilvet Pilvet

18-19 Jamie MacDonald

19-20 Päiväkirjaklubi

21-22 Karaoke (ravintolan oma ohjelma)

Espoo juhlii! -klubi / Olarin Ossi

Ohjelmassa Olarin Ossissa:

17-18 Make & Gisu

19-20 Pilvet Pilvet

21-22 Päiväkirjaklubi

Espoo juhlii! -klubi / Fat Lizard

Ohjelmassa Fat Lizardissa:

17-18 Jamie MacDonald

19-20 Rebekka Holi

21-22 Tomi Puukko

Espoo juhlii! -klubi / Vaappuva Ankka (Kivenlahti)

Ohjelmassa Kivenlahden Vaappuvassa Ankassa:

17-18 Rebekka Holi

19-20 Helsinki Poetry Connection

20-21 Taikuri Timo Kulmakko

21-22 Make & Gisu

Espoo juhlii! -klubi / Vaappuva Ankka (Suurpelto)

Ohjelmassa Suurpellon Vaappuvassa Ankassa:

17-18 Taikuri Timo Kulmakko

19-20 Make & Gisu

20-21 Spick & Span

21-22 Helsinki Poetry Connection

Espoo juhlii! -klubi / Ravintola Base

Ohjelmassa Ravintola Basessa:

17-18 Päiväkirjaklubi

18-19 Spick & Span

19-20 Tomi Puukko

20-21 Jamie MacDonald

21-22 Rebekka Holi

Espoo juhlii! -klubi / Ravintola Bestis

Ohjelmassa Bestiksessä:

22 Dusty Hound Blues Band

Espoo juhlii! -klubin jatkot / Tapahtumatila Kuplassa

Kuplassa vietetään Espoo juhlii! -klubin jatkoja klo 22-01, levyjä soittavat Tapiolan Kelat -tapahtumista tuttu Olavi Paananen ja Kari Toffee (Creat #eroticlifestyle DJ’s). Luvassa sekavaa settiä hyvällä maulla!

Artistiesittelyt

Tomi Puukko

Tomi Puukko on Vantaalainen laulaja-lauluntekijä, jonka energisistä keikoista on käytetty termejä vaarallinen, ylivoimainen, ja hämmentävän hyvä. Suomen Dan Auerbachiksi (The Black Keys) nimetty Puukko julkaisi erittäin hyvää palautetta saaneen ja itse tuotetun Debyyttialbuminsa huhtikuussa 2023 ja kiertää tämän tiimoilta ympäri Suomea. 

Päiväkirjaklubi

Päiväkirjaklubi on ilmiö, joka myy saleja täyteen ympäri Suomen. Baarien lavoilla kuullaan kahden lukijan autenttisia merkintöjä siitä, millaista on ollut elää suomalaisena teininä viime vuosituhannen lopulla. Luvassa on samaistumista, yhteenkuuluvuutta, naurua, noloutta, myötähäpeää ja jopa hurmosta. Päiväkirjaklubeilla entiset teinit, nyt jo aikuisiksi varttuneet itsetietoiset murheenkryynit ovat jakaneet kirjoituksiaan yleisölle aina vuodesta 2014 alkaen. Klubeilla on luettu paitsi päiväkirjamerkintöjä myös rakkauskirjeitä, kouluaineita ja runoja. Illan päättää aina Noloin teiniruno –battle, jonka voittajan valitsee yleisö. Mitä nolompaa, sen parempaa! Klubin parhaista teksteistä on myös julkaistu kirja (Eeva Vekki & Risto K. Järvinen: Päiväkirjaklubi. Nemo, 2019)

Pilvet Pilvet

Pilvet pilvet (vanhalta nimeltään Improbatur) on suomenkielistä bändipoppia soittava viisihenkinen, parikymppisistä kundeista koostuva yhtye, joka on kerännyt kohta kolme vuotta kestäneen matkan varrella verrattain suurta indie-suosiota. Bändin soundimaailma on kitarapainotteinen ja äänityksille ominaista on myös syntikan ja stemmavokaalien runsas hyödyntäminen sekä liikkuvat bassolinjat ja tiukat rumpukompit. Biisit vaihtelevat nopeatempoisista energiapläjäyksistä hitaampiin ja tunteellisempiin balladeihin. Bändin vaikuttava live-show valloittaa kuulijan kuin kuulijan. Pilvet pilvet on juuri solminut levytyssopimuksen maailman suurimman levy-yhtiön, Universal Musicin kanssa ja julkaisee uuden nimensä alla musiikkia ensimmäistä kertaa syyskuussa. 

Taikuri Timo Kulmakko

Timo Kulmakko on pitkän linjan ammattilainen ja kokenut viihdyttäjä jo muutaman vuosikymmenen ajan. Paljon on tapahtunut Pikku Kakkos-vuosien jälkeen, mutta ananasakäämä on aika monella vieläkin kohtalaisen hyvässä muistissa. Espoo juhlii –klubeilla Timo tekee lähitaikuutta ja luo käsinkosketeltavia ja silmien alla tapahtuvia ihmeitä toinen toisensa perään. 

Spick & Span

Spick & Span on kahden naisen (Mari Hatakka ja Tiina Isohanni) akustinen lauluduo, joka säestää itseään mm. pulloharjalla ja kakkuvuoalla. Spick & Spanin kappaleet kertovat ihmissuhteiden koukeroista esimerkiksi otsikoin ”I’m the other woman” ja ”Act like a married man”. Laulut ovat 1940-50-lukujen yhdysvaltalaisen kantrimusiikin helmiä, joita duon naiset tulkitsevat antaumuksella, joskus jopa paatoksella, mutta aina pilke silmäkulmassa. Jokainen kuulkoon kunniansa! Mari Hatakka ja Tiina Isohanni ovat esiintyneet yhdessä aiemmin mm. Topi Sorsakoski& Agents-yhtyeen riveissä, Leningrad Cowboysseissä ja Fabuletteseissa. 

Rebekka Holi

Rebekka Holi on Helsingistä kotoisin oleva artisti ja lauluntekijä, jonka musiikki on oivaltava sekoitus rokkia ja indiepoppia. Musiikkia läpi elämänsä säveltänyt artisti on suorasukainen sanoittaja, joka kertoo kappaleissaan elämänsä kokemuksista ja koukeroista. 
Holi on villinnyt ja liikuttanut ihmisiä ympäri Suomen jo vuodesta 2018.  

Syyskuussa 2021 julkaistiin Holin esikoisalbumi ”Posliinijättiläinen”. Keväällä ja kesällä 2023 Holi on julkaissut singlejä ja tulevan vuoden vaihteessa seuraavan kokopitkän albuminsa.  

Helsinki Poetry Connection: kolme runoilijaa; Arja Pekurinen, Riku Räihä & Tiina jokelainen

Arja Pekurisen ja Riku Räihän performanssiryhmä esittää Räihän vuorovaikutteista lavarunoutta ja tekstikoosteita. Tiina Jokelainen: ”Kirjoitan ja puhun arjessani paljon mutta kun avaan suuni lavalla: koen aidosti tulluksi kuulluksi ja ymmärretyksi. Rakastan leikitellä sillä miltä runo näyttää ja kuulostaa lausuttuna. unoudessani käsittelen traumoja, ilmastonmuutosta, epäoikeudenmukaisuutta, elämän eroja ja iloja, kuinkas muutenkaan” 

Kuvassa Helsinki Poetry Connectionin Tiina Jokelainen

Make & Gisu

Make ja Gisu on kahden ystävän muodostama uusi rap- duo Espoosta. Parivaljakon musiikissa kuullaan sekä perinteisempää että myös modernia hiphop- saundia omintakeisella otteella. Lyriikoissaan Make ja Gisu peilaavat runollisella, mutta sulavalla flowlla omaa sielunmaisemaansa sekä ympäröivää maailmaa 

Jamie MacDonald

Jamie MacDonald is one of Finland’s most-loved stand-up comedians – at least in Kallio. Still very much an immigrant, he delivers political punches with a charming smile. He has co-created shows like Feminist Comedy Night and the Thalia award-winning drag, burlesque and comedy show Punch Up! – Resistance and Glitter, and the monthly queer salon Attic Underground. His most recent solo show, Cuck, takes on fatherhood, masculinity, and online humiliation, which sounds high-brow but it’s rather a lot of dirty queer jokes. He’s currently doing a PhD on dirty queer jokes. You may not think you’re into queer dirty jokes, but trust us, you probably are. 

Olavi Paananen (Tapiolan Kelat) Janne Flinkkilä (Eroticlifestyledjs)

Klubilla levyjä soittavat Tapiolan Kelat -tapahtumista tuttu Olavi Paananen ja Janne Flinkkilä (Eroticlifestyledjs). Luvassa sekavaa settiä hyvällä maulla!

Ylempi kuva: Olavi Paananen
Alempi kuva: Janne Flinkkilä