EMMA – Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA on vahvojen, taiteen voimasta syntyvien kokemusten ja tilallisten elämysten taidemuseo.

Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä sijaitseva EMMA esittelee kotimaista ja kansainvälistä modernismia, nykytaidetta ja designia. EMMAssa on vuosittain esillä kahdeksasta kymmeneen näyttelyä sekä laaja ja monipuolinen tapahtumatarjonta.

Yleisölähtöiset näyttelymme perustuvat korkeatasoisiin ja monimuotoisiin sisältöihin sekä modernin taiteen, designin ja nykytaiteen väliseen vuoropuheluun. Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttelyssä on jatkuvasti esillä uusinta suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta. Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelma on esillä katseluvarastossa, jossa modernin muotoilun klassikoihin voi tutustua omaehtoisesti tutkien ja uutta löytäen. Designkokoelma Collection Kakkonen avautuu yleisölle marraskuussa 2022. Kansainvälisessä mittakaavassa merkittävä, lasiin ja keramiikkataiteeseen keskittyvä Collection Kakkonen esittelee suomalaista muotoilua modernismista nykypäivään. Lisäksi kasvavat kokoelmamme levittäytyvät kaupungille ihmisten iloksi. Taidetta voi nähdä Espoossa mm. metroasemilla, kouluissa ja sairaaloissa.

EMMA on Suomen suurin taidemuseo; näyttelypinta-alaa on yli 5500 m2. Museo sijaitsee entisessä Weilin & Göösin painotalossa, jonka suunnitteli arkkitehti, professori Aarno Ruusuvuori (1925–1992). Rakennus on 60-lukulaisen betoniarkkitehtuurin merkkiteos ja maamerkki, joka on mäntymetsineen ja avarine nurmineen kuuluisa esimerkki suomalaisesta 1960-luvun modernista puutarhakaupunki-ideologiasta.