ballerina seisoo metroasemalla

 

Espoo-päivä on kaikkien espoolaisten yhteinen juhlapäivä, jota vietetään vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Espoo-päivänä espoolaiset yhdessä juhlivat kotikaupunkiaan järjestämällä erilaista ohjelmaa ympäri kaupunkia. Mukana juhlinnassa on perinteisesti suuri määrä kaupungin yhteisöjä, yrityksiä ja toimijoita ja tapahtumaa koordinoi Espoon kaupungin tapahtuma -ja kulttuuripalvelut.

Vuodesta 2010 lähtien kaupunkipäivää on vietetty vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Mukana on vuosittain reilusti yli 150 kaupunkilaisten, yhteisöjen, yritysten ja kaupungin tekemää tapahtumaa. Kaikkiin Espoo-päivän tapahtumiin on aina vapaa pääsy. 

Espoo-päivän juhlintaan voi osallistua, joko järjestämällä ohjelmaa Espoo-päivään tai osallistua lukuisiin Espoo-päivän tapahtumiin, joko omalla alueellaan tai koko kaupungissa. Espoo-päivän ohjelmistoon on mahdollista ilmoittautua mukaan 1.4 lähtien. Lisätietoja miten ohjelmistoon on mahdollista päästä mukaan löydät täältä.

Espoo-päivän juuret ovat usealla eri vuosikymmenellä, jolloin Espoota on juhlittu erilaisten kyläjuhlien ja teemallisten tapahtumasarjojen merkeissä. Virallisesti Espoo-päivän nimistä juhlapäivää vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1992 eli samana vuonna jolloin Espoon kaupunki täytti 20-vuotta. Juhlapäiväksi valikoitui tuolloin 27.8. joka on sama päivä, jolloin ’Espoon kartanon’ perustamiskirja allekirjoitettiin vuonna 1556