Espoopäivä_crop

Kaupunkilaisilta kaupunkilaisille

Espoo-päivä on kaikkien espoolaisten yhteinen juhlapäivä, jota vietetään vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Espoo-päivänä espoolaiset yhdessä juhlivat kotikaupunkiaan järjestämällä erilaista maksutonta ohjelmaa ympäri kaupunkia. Mukana juhlinnassa on perinteisesti suuri määrä kaupungin yhteisöjä, yrityksiä ja toimijoita. Tapahtumaa koordinoi Espoon kaupungin tapahtuma -ja kulttuuripalvelut.

Espoo-päivän juhlintaan voi osallistua esimerkiksi järjestämällä itse ohjelmaa tai osallistumalla joihinkin lukuisista Espoo-päivän tapahtumista. Espoo-päivän ohjelmistoon on mahdollista ilmoittautua mukaan 1.4 lähtien. Osaksi Espoo-päivän ohjelmaa välilehdeltä löydät lisätietoa ilmoittatumisesta sekä vinkkejä oman tapahtuman suunnitteluun ja ideoita, kuinka voit halutessasi hyödyntää tämän vuoden kiertotalousteemaa.

Espoo-päivän juuret ovat usealla eri vuosikymmenellä, jolloin Espoota on juhlittu erilaisten kyläjuhlien ja teemallisten tapahtumasarjojen merkeissä. Virallisesti Espoo-päivän nimistä juhlapäivää vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1992 eli samana vuonna jolloin Espoon kaupunki täytti 20-vuotta. Juhlapäiväksi valikoitui tuolloin 27.8. joka on sama päivä, jolloin ’Espoon kartanon’ perustamiskirja allekirjoitettiin vuonna 1556.

Elokuun viimeinen lauantai on omistettu Espoo-päivälle vuodesta 2019 lähtien. Mukana on vuosittain reilusti yli 150 kaupunkilaisten, yhteisöjen, yritysten ja kaupungin tekemää tapahtumaa. Kaikkiin Espoo-päivän tapahtumiin on aina vapaa pääsy!