Miten pääsen osaksi Espoo-päivän ohjelmistoa?

Kuka tahansa voi lähteä järjestämään ohjelmaa Espoo-päivään! Mukaan sopii niin pienet kuin suuremmatkin tapahtumat. Tapahtumat voivat olla esimerkiksi naapuruston yhteisiä ruokailu- tai musiikkihetkiä, työpajoja, opastuskierroksia, näyttelyitä, avoimia ovia tai vaikkapa koiranäyttelyitä! Espoo-päivä on aidosti kaupunkilaisten luoma tapahtuma, johon voi osallistua matalalla kynnyksellä. Kaikki Espoo-päivän tapahtumat ovat maksuttomia sekä voittoa tavoittelemattomia. Tapahtumien tulee kuitenkin olla poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia.

Espoo-päivällä on joka vuosi jokin teema, ja tänä vuonna teemaksi on valittu kiertotalous. Kiertotalouteen kuuluu esimerkiksi materiaalien ja tavaroiden lainaamista, korjaamista, uudelleenkäyttöä sekä tietysti myös kierrätystä ja lajittelua.

Kun alat pohtimaan mitä ohjelmaa Espoo-päivään haluaisit järjestää, voit miettiä ensimmäiseksi muutamaa asiaa. Haluanko tehdä ohjelmaa omilla kotikulmillani naapurustolleni vai haluanko järjestää yleisötapahtuman? Haluanko tehdä ohjelmaa kenties virtuaaliseksi vai ihan livenä? Kun olet päättänyt vastauksen tämänkaltaisiin kysymyksiin tapahtumasi luonteesta ja rakenteesta, löydät paljon ohjeita, joilla pääset eteenpäin!