Miten pääsen osaksi Espoo-päivän ohjelmistoa?

Kuka tahansa voi lähteä järjestämään ohjelmaa Espoo-päivään! Mukaan sopii niin pienet kuin suuremmatkin tapahtumat. Tapahtumat voivat olla esimerkiksi naapuruston yhteisiä ruokailu- tai musiikkihetkiä, työpajoja, opastuskierroksia, näyttelyitä, avoimia ovia tai vaikkapa koiranäyttelyitä! Espoo-päivä on aidosti kaupunkilaisten luoma tapahtuma, johon voi osallistua matalalla kynnyksellä. Kaikki Espoo-päivän tapahtumat ovat maksuttomia sekä voittoa tavoittelemattomia. Tapahtumien tulee kuitenkin olla poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia.

Kun alat pohtimaan mitä ohjelmaa Espoo-päivään haluaisit järjestää, voit aloittaa tutustumalla voit miettiä ensimmäiseksi muutamaa asiaa. Haluanko tehdä ohjelmaa omilla kotikunnillani naapurustolleni vai haluanko järjestää yleisötapahtuman? Haluanko tehdä ohjelmaa kenties virtuaaliseksi vai ihan livenä? Tiedettyäsi vastauksen näihin kysymyksiin, löydät paljon ohjeita, joilla pääset seuraavaksi eteenpäin!

Rahoitusta Espoo-päivän ohjelmistoon

Espoon kulttuurilautakunta myöntää projektiavustuksia espoolaisille kulttuuritoimijoille ja Espoossa tapahtuvaan kulttuuritoimintaan. Espoo-päivän osalta avustukset ovat haussa alkuvuodesta. Espoo-päivään liittyvät hakemukset tulisi tehdä niin pian kuin mahdollista, mutta viimeistään 20.5 mennessä.

Ohjeet ja linkit hakemuksiin löydät Espoo.fi/kulttuuuriavustukset

Hakuun liittyviä kysymyksiä voi lähettää kulttuuriavustukset@espoo.fi

 

Kouluille

Espoo-päivän lauantai 28.8. tarjoaa myös kouluille mahdollisuuden korvata yhden lukuvuoden työpäivän lauantaityöpäivällä. Koulut voivat hyödyntää Espoo-päivän ohjelmasisältöjä lauantaina tai mahdollisesti järjestää oman tapahtuman koulussa, kuten esimerkiksi avoimet ovet, esityksen tai vaikkapa osallistavan taidetyöpajan. Lauantai on myös hyvä päivä kouluille tutustua Espoo-päivään ja osallistua luokittain Espoo-päivässä järjestettäviin tapahtumiin.