Tältä sivulta löydät muutamia vinkkejä tapahtumien järjestämiseen Espoossa. Olemme koonneet yhteen yleisimmät vaiheet ja mistä saat niihin lisätietoa. 

Järjestäessäsi Espoo-päivän tapahtumaa tutustu Espoon tapahtumajärjestäjien ohjeisiin, löydät ne täältä. Sivuille on koottu tärkeimpiä ohjeita ja vinkkejä auttamaan sinua oman tapahtumasi järjestämisessä. Mikäli et löydä sivustolta vastauksia kysymyksiisi voit myös olla Espoo-päivää koordinoivaan tiimiin sähköpostitse espoo.paiva@espoo.fi

TAPAHTUMAPAIKKA
Lähes ensimmäisenä asiana tilaisuuden suunnittelussa tulee mieleen, missä tämä järjestetään? Espoo tarjoaa monia loistavia paikkoja tilaisuuksien järjestämiseen sillä meillä on paljon puistoja, toreja, rantoja ja muita loistavia paikkoja erilaisille tilaisuuksille. Löydät paljon mahdollisuuksia myös Espoo-päivän ohjelmistoon sopivia paikkoja täältä.

LUVAT
Tapahtuman koosta ja luonteesta riippuen kaupungissa järjestetty tilaisuus tarvitsee erilaisia lupia ja ilmoituksia. Yleisötapahtumien ja -tilaisuuksien järjestämistä valvovat monet eri tahot ja viranomaiset, ja tapahtumajärjestäjän tulee huolehtia tarvittavista luvista, ilmoituksista ja järjestelyistä hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Apunasi tässä kuitenkin toimii Tapahtumajärjestäjän ohjeet .

YMPÄRISTÖ
Muista aina tilaisuutta järjestäessäsi miettiä myös sen ympäristö vaikutuksia. Voiko kenties jotain tarvikkeita saada käytettynä? Tai onko tilaisuuteesi hankkimalla tarvikkeistolla kenties käyttöä, jossain missä se saisi uuden elämän. Pyritään kaikki yhdessä, että luonto ja ympäristö pysyvät puhtaana jatkossakin.

Tiesithän, että yli 500 hengen yleisötilaisuuksille vaaditaan lisäksi jätehuoltosuunnitelma? Lisätietoa ympäristöasioista sekä jätehuoltosuunnitelmasta löydät täältä.

SAAVUTETTAVUUS
Espoo on kaikille tasa-arvoinen kaupunki ja sen vuoksi myös pyrimme rakentamaan myös tapahtumamme kaikille saavutettaviksi. Toivottavasti myös sinä kiinnittäisit huomiota Espoo-päivän ohjelmistosi saavutettavuus asioihin. Tässäkään sinun ei tarvitse vielä osata kaikkea, vaan saat apua saavutettavuuden huomiointiin täältä.

KORONAVIRUS PANDEMIA JA YLEISÖTILAISUUS RAJOITTEET
Koronavirus rajoittaa yleisötilaisuuksien ja tapahtumien järjestämistä. Tieto pandemian etenemisestä päivittyy kokoajan, joten ajantasaisimman tiedon löydät Aluehallintoviraston sivuilta. 

Aluehallintovirasto usein kysyttyä koronaviruksesta
Aluehallintoviraston tiedotteet

Espoo-päivän on kaupunkia yhdistävä juhla, jonka järjestelyt etenevät ennallaan myös koronavirus pandemian tilanteesta huolimatta. Ohjelmistoa suunnitellessa kannattaa miettiä muutamia asioita, joilla voit varautua mahdollisiin pandemian vaiheisiin. 

Tilaisuuden koko 
Voiko ohjelmasi olla pienimuotoinen yleisötilaisuus? Tai jopa vain yllätyksellinen esitys puistossa tai sisäpihalla? Muistathan. että viestintä ja markkinointi vaikuttavat tilaisuutesi tunnettuvuuteen ja myös sillä pystyt hallitsemaan yleisömäärää kumpaankin suuntaan.  

Voiko ohjelman tarvittaessa siirtää digitaalisen muotoon?
Alustavia vinkkejä ja ohjeita digitaalisiin sisältöihin löydät täältä. Materiaalien jakamisesta Espoo-päivässä tulee ohjeita myöhemmin. 

Ottamalla seurantaan Espoo-päivän tekijöiden uutiskirjeen saat ajankohtaista tietoa kaikista Espoo-päivää liittyvistä asioista. Voit liittyä uutiskirjeelle täältä.