Företagen <3 Esbodagen

Esbos största stadsevenemang, Esbodagen, förnyas år 2024 genom att företag inbjuds att delta med sina egna aktiviteter. Den tvådagars långa evenemanget möjliggör också genomförandet av betalda aktiviteter som en del av Esbodagen. Evenemangen den 30.8. fredagen kan inkludera en inträdesavgift, medan alla evenemang på lördagen den 31.8. är gratis. Esbodagen har blivit en glädjefylld festdag för stadsborna och uppmuntrar både boende och besökare att upptäcka nya upplevelser och tjänster i sina lokala områden och över hela staden. Det ger olika intressenter en fantastisk möjlighet att fånga stadens invånares uppmärksamhet genom att visa upp sina aktiviteter från ett nytt perspektiv eller genom att integrera något speciellt i befintliga tjänster till ära för stadens namnsdag.

Var ska man börja?

  1. Esbodagen är en festdag, så innehållet bör på något sätt skilja sig från vardagen

  2. Kampanjer, öppna dörrar, temaprodukter (som Esbodagens bulle eller liknande), karnevalsstämning, speciella produkter eller tjänster passar bra som en del av programmet.

  3. Arrangera något tillsammans med andra aktörer i ditt närområde.


Vi ordnar också öppna ”Fråga om Esbodagen” -evenemang på Teams för alla aktörer som är med i Esbodagen. Under dessa evenemang kan du fritt ställa frågor om Esbodagen, och tillsammans kan vi brainstorma och diskutera ditt Esbodagsprogram. Evenemangen hålls följande tider:

Tisdag den 19 mars kl. 16

Tisdag den 16 april kl. 16

Tisdag den 14 maj kl. 16

Tisdag den 11 juni kl. 16

  1. Om företaget arrangerar kostnadsfri verksamhet kan den anmälas till antingen fredagens 30 augusti eller lördagens 31 augusti program.
  2. Om företaget arrangerar avgiftsbelagt innehåll måste detta anmälas till fredagens program.

  3. Alla evenemangsinnehåll ingår i den tvådagarskalendern för Esbodagen. Övriga innehåll, såsom kampanjer, samlas i ett eget programerbjudande.

  4. Innehållet anmäls till Esbodagen på adressen: espoopaiva.fi senast i slutet av juni. Du kan få hjälp och mer information om planering av ditt eget innehåll genom att kontakta Esbodagens team.

  5. Efter att du har anmält ditt program tilldelas du marknadsföringsmaterial för Esbodagen. Esbodagens team kommunicerar och marknadsför Esbodagen som helhet, och varje aktör marknadsför sitt eget program i sina egna kanaler.

  6. Alla deltagande aktörer får en Esbodagen klistermärke och affischmall att placera på fönstret eller på annan synlig plats för att kommunicera deltagandet i Esbodagen.