Espoo juhlii! 22.–27.8.

Tapahtuman järjestäjälle

Kiinnostaisiko sinua järjestää pieni taikka iso tapahtuma osana Espoo juhlii! -viikkoa? Mahtavaa! Olitpa sitten yrittäjä, yhdistyksen toimihenkilö tai aktiivinen Espoon kaupungin asukas, toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan Espoon juhlaviikon toteuttamiseen! 

Espoo juhlii!

22.–27.8. 

Vuonna 2022 Espoon kaupungiksi julistamisesta tulee kuluneeksi 50 vuotta, jonka innoittamana päätimme laajentaa perinteisen Espoo-päivän viikon mittaiseksi juhlaksi! Juhlaviikko alkaa maanantaina ja huipentuu lauantain perinteiseen Espoo-päivään. Juhlaviikkoon osallistuvat tapahtumat voivat kestää koko viikon, muutaman päivän tai vaikka vain yhden iltapäivän ajan.

Maanantaista perjantaihin 22.–26.8. tapahtumat voivat sisältää pääsymaksun.

Kohtaamisia pienellä sisällöllä: Juhlakarnevaalit

23.–27.8.

Juhlakarnevaalit ovat kaikille avoimia ulkoilmatapahtumia, jotka tarjoavat lähialueensa asukkaille esityksiä, elämyksiä, työpajoja ja aktiviteetteja. Kuka tahansa voi ilmoittaa ohjelmansa tai aktiviteettinsa ohjelmistoon. Juhlakarnevaaleja järjestetään Järvenperässä, Leppävaarassa, Suurpellossa, Oittaalla ja Vanttilassa. Voit ilmoittaa ohjelmasi yhteen tai useampaan paikkaan (tarkemmat tiedot alapuolelta löytyvissä ohjeissa).

Arkiviikon Juhlakarnevaaleissa ohjelma on lähtökohtaisesti maksutonta.

Juhlaviikon huipennus: Espoo-päivä

27.8. 

Elokuun viimeinen lauantai on omistettu Espoo-päivälle vuodesta 2019 lähtien. Kyseessä on koko kaupungin yhteinen tapahtuma, joka rakentuu kaupunkilaisten järjestämästä ohjelmasta. Espoo-päivään voivat osallistua kaikenlaiset tapahtumat. Voit järjestää esimerkiksi naapuruston yhteisen puistopiknikin, musiikkiesityksen tai vaikkapa puistojoogaa! Vahvasti poliittiset tai uskonnolliset viestit eivät kuulu Espoo-päivään.

Espoo-päivän tapahtumat ovat maksuttomia.

Ohjeita oman tapahtuman järjestämiseen

Voit ilmoittaa tapahtumasi mukaan ohjelmaan sivuiltamme löytyvästä ilmoittautumislomakkeesta.

Voit ilmoittaa tapahtumasi mukaan ohjelmaan sivuiltamme löytyvästä ilmoittautumislomakkeesta.

Juhlakarnevaalien tapahtumapaikat ja ajankohdat:

  • ti 23.8.  16–20  Marketanpuisto, Järvenperä
  • ke 24.8.  16–20  Albergan kartanonpuisto, Leppävaara
  • to 25.8.  16–20  Lukutori ja Lillhemtin puisto, Suurpelto
  • pe 26.8.  17–21  Oittaan ulkoilukeskus, Oittaa
  • la 27.8.  12–19  Kaupunginpuutarha, Vanttila

Haluaisitko tapahtumasi tai aktiviteettisi osaksi Juhlakarnevaalia? Lähetä viestiä osoitteeseen senja.rapila@espoo.fi ja kerro millaista ohjelmaa olit ajatellut. Huomaathan, että karnevaaleissa on rajattu määrä tilaa ohjelmille. 

Lähes ensimmäisenä asiana tapahtuman suunnittelussa tulee mieleen, missä tämä järjestetään. Espoo tarjoaa monia loistavia paikkoja tapahtumien järjestämiseen,  sillä meillä on paljon puistoja, toreja, rantoja ja muita loistavia paikkoja erilaisille tapahtumille. Täältä löydät lisää tietoa tapahtumapaikoista.

Tapahtuman koosta ja luonteesta riippuen kaupungissa järjestetty tilaisuus tarvitsee erilaisia lupia ja ilmoituksia. Yleisötapahtumien ja -tilaisuuksien järjestämistä valvovat monet eri tahot ja viranomaiset, ja tapahtumajärjestäjän tulee huolehtia tarvittavista luvista, ilmoituksista ja järjestelyistä hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Lisätietoa erilaisista luvista ja niiden hakemisesta löydät täältä.

Tapahtumaa järjestäessä tulee aina miettiä myös sen ympäristövaikutuksia. Täältä löydät lisää tietoa siitä, kuinka ympäristö tulee huomioida tapahtumaa järjestäessä. Pyritään kaikki yhdessä pitämään luonto ja ympäristö puhtaana!

Espoo on kaikille tasa-arvoinen kaupunki, ja pyrimme rakentamaan myös tapahtumamme kaikille saavutettaviksi. Saavutettavuudella tarkoitetaan esimerkiksi esteetöntä tapahtumapaikkaa, selkeää viestintää sekä kävijän tunnetta siitä, että hän on tervetullut. Toivommekin, että tapahtumien järjestäjät kiinnittävät huomiota saavutettavuuteen. Täältä löydät tietoa siitä, kuinka teet tapahtumastasi mahdollisimman saavutettavan.