Stadens största evenemangsdag!

Esbodagen är en gemensam festdag för alla esbobor och firas årligen den sista lördagen i augusti. År 2024 firas Esbodagen den 30–31 augusti. Festen börjar alltså redan på fredag! Under Esbodagen firar Esboborna sin hemstad genom att ordna olika typer av program runtom i staden. Många av stadens föreningar, företag och andra aktörer brukar delta i firandet. Under årens lopp har programmet bland annat inkluderat musikframträdanden, sällskapsdans, utomhusbio, rullskridskodisco och mycket mer !

Evenemangen under Esbodagen den 31 augusti är avgiftsfria och inträdet är fritt. Uppgifter om alla evenemang som ingår i Esbodagen finns i evenemangskalendern.

Vanliga frågor

Man kan delta i firandet genom att ordna ett eget evenemang eller genom att delta i evenemang som ordnas av andra. Du kan också göra både och!

Från den evenemangskalender som publiceras på sommaren kan du se information om varje evenemang i programmet, såsom plats och tidpunkt. På sidan För evenemangsarrangörer hittar du mer information om att planera och arrangera ditt eget evenemang.

Det finns ingen biljett som gäller alla evenemang under Esbodagen. Till dagens program hör många evenemang som inte kräver att man reserverar plats eller köper en biljett. En del evenemang kan kräva att man anmäler sig i förväg eller köper en biljett på plats. Du hittar uppgifter om biljetter för alla evenemang som hör till programmet i evenemangskalendern.

Esbodagens rötter finns i flera olika årtionden, då Esbo firades genom olika byafester och serier av temaevenemang. Officiellt firades Esbodagen för första gången år 1992, alltså samma år som Esbo stad fyllde 20 år. Som festdag valde man då den 27 augusti, det vill säga samma dag som dokumentet om grundande av Esbo gård undertecknades år 1556. Numera firas Esbo den sista lördagen i augusti.