Info

Kaupungin isoin tapahtumapäivä!

Espoo-päivä on kaikkien espoolaisten yhteinen juhlapäivä, jota vietetään vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Vuonna 2024 Espoo-päivää vietetään 30. – 31. elokuuta eli juhlat alkavat jo perjantaina! Espoo-päivänä espoolaiset juhlivat kotikaupunkiaan järjestämällä erilaista ohjelmaa ympäri kaupunkia. Mukana juhlinnassa on perinteisesti suuri määrä kaupungin yhteisöjä, yrityksiä ja toimijoita. Vuosien varrella ohjelmassa on nähty muun muassa musiikkiesityksiä, lavatansseja, ulkoilmaelokuvia, rullaluisteludiscoja ja paljon muuta!  

Espoo-päivänä 31.8. järjestettävät tapahtumat ovat maksuttomia ja niihin on vapaa pääsy. Tapahtumakalenterista löydät jokaisen Espoo-päivään osallistuvan tapahtuman tiedot. 

Usein kysytyt kysymykset

Juhlintaan voi osallistua järjestämällä oman tapahtuman tai osallistumalla toisten järjestämiin tapahtumiin. Voit myös tehdä kumpaakin!

Kesällä julkaistavasta tapahtumakalenterista näet jokaisen ohjelmaan kuuluvan tapahtuman tiedot, kuten sijainnin ja ajankohdan. Tapahtuman järjestäjälle –sivulta löydät lisää tietoa oman tapahtuman suunnittelusta ja järjestämisestä.

Espoo-päivän tapahtumiin ei ole kaiken kattavaa pääsylippua. Viikon ohjelmistoon kuuluu monia tapahtumia, jotka eivät edellytä paikan varaamista tai pääsylipun ostamista. Osa tapahtumista voi vaatia etukäteen ilmoittautumisen tai lipun ostamisen paikan päältä. Löydät jokaisen ohjelmistoon kuuluvan tapahtuman pääsylipputiedot tapahtumakalenterista. 

Espoo-päivän juuret ovat usealla eri vuosikymmenellä, jolloin Espoota on juhlittu erilaisten kyläjuhlien ja teemallisten tapahtumasarjojen merkeissä. Virallisesti Espoo-päivää vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1992 eli samana vuonna, jolloin Espoon kaupunki täytti 20 vuotta. Juhlapäiväksi valikoitui tuolloin 27.8. joka on sama päivä, jolloin ’Espoon kartanon’ perustamiskirja allekirjoitettiin vuonna 1556. Nykyään elokuun viimeinen lauantai on omistettu Espoon nimikkopäivälle ja sen juhlimisille.