Info

Espoo-päivä on Espoon suurin vuosittainen kaupunkitapahtuma, jota juhlitaan vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina ja tänä vuonna myös perjantaina 30.-.31.8.2019. Espoo-päivän valmistelu alkaa aina alkuvuodesta. Tervetuloa mukaan tekemään ja kokemaan ihana yhteinen kaupunkijuhla!


Ohjeita kaupunkitapahtumien järjestäjille

Tutustuthan Espoon tapahtumajärjestäjien ohjeisiin, kun suunnittelet tapahtumaasi. Sivuille on koottu tärkeimpiä ohjeita auttamaan tapahtumien järjestämisessä. Yleisötapahtumien ja -tilaisuuksien järjestämistä valvovat monet eri tahot ja viranomaiset, ja tapahtumajärjestäjän tulee huolehtia kaikista tarvittavista luvista, ilmoituksista ja järjestelyistä hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Espoon kaupungin, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja poliisin ohjeet tapahtumajärjestäjille saat tältä sivulta: espoo.fi/tapahtumaohjeet


Espoo-päivän historiaa

Espoo-päivän juuret ovat usealla eri vuosikymmenellä, jolloin Espoota on juhlittu niin erilaisten kyläjuhlien kuin teemallisten tapahtumasarjojen merkeissä. Virallisesti Espoo-päivän nimistä juhlapäivää vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1992 Espoon kaupunkina olon 20-vuotisjuhlan yhteydessä. Päiväksi valittiin tuolloin 27.8. eli päivä, jolloin Espoon kartanon perustamiskirja allekirjoitettiin vuonna 1556. Vuodesta 2010 lähtien on kaupunkipäivää vietetty vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Mukana on vuosittain reilusti yli 100 kaupunkilaisten, yhteisöjen, yritysten ja kaupungin tekemää tapahtumaa. Vuonna 2018 Espoo-päivää juhlitiin Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi koko viikonloppu, ja tapahtumia oli ennätyksellisesti ensimmäistä kertaa yli 300. Kaikkiin tapahtumiin on aina vapaa pääsy.


Kohdeavustukset

Espoon kaupungin kulttuurilautakunta myöntää harkinnanvaraista kohdeavustusta espoolaisille, yhteisöille, järjestöille ja työryhmille festivaalien, taidetapahtumien ja osallistavien kulttuuriproduktioiden toteuttamiseen. Kohdeavustukset ovat haettavissa tammikuun lopusta elokuun loppuun asti. Hakulomake kannattaa lähettää hyvissä ajoin ennen Espoo-päivää. Ohjeet ja hakulomakkeet saat tästä linkistä.