Toteuta oma sisältö osana Espoon suurinta juhlaa!

Kiinnostaako sinua järjestää oma sisältö, kuten tapahtuma, avoimet ovet, kampanja, työpaja tai muu ohjelma osaksi Espoo-päivää? Mahtavaa, toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan yhteisen juhlan toteuttamiseen! 

Elokuun viimeinen lauantai on omistettu Espoo-päivälle vuodesta 2019 lähtien. Vuonna 2024 Espoo-päivää juhlitaan kaksi päivää, perjantaina ja lauantaina 30.-31.8. Kyseessä on koko kaupungin yhteinen tapahtuma, joka rakentuu kaupunkilaisten järjestämästä ohjelmasta.  Vahvasti poliittiset tai uskonnolliset viestit eivät kuulu Espoo-päivään. 

Espoo-päivän 31.8. tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Ohjeita oman tapahtuman järjestämiseen

Oman tapahtuman Espoo-päivään pääsee ilmoittamaan Visit Espoon kautta. Ilmoittaminen aukeaa toukokuun aikana. Ohjeita ilmoittamiseen löydät täältä.

Lähes ensimmäisenä asiana tapahtuman suunnittelussa tulee mieleen, missä tapahtuma järjestetään. Espoo tarjoaa monia loistavia paikkoja tapahtumien järjestämiseen, sillä kaupungissa on paljon puistoja, toreja, rantoja ja muita loistavia paikkoja erilaisille tapahtumille.

Espoo-päivänä kaupungin maa-alueiden tapahtumakäyttö on ilmaista eikä sitä varten ei tarvitse tehdä maankäyttölupahakemusta. Selvitä kuitenkin aina, kuka kyseistä aluetta hallinnoi ja onko alueelle suunnitteilla muita tapahtumia. Voit tarkastella muiden tapahtumien sijainteja Espoo-päivän tapahtumakalenterista tai kysymällä Espoo-päivän tiimiltä osoitteesta espoo.paiva@espoo.fi

Täältä löydät lisää tietoa tapahtumapaikoista.

Tapahtuman koosta ja luonteesta riippuen kaupungissa järjestetty tilaisuus tarvitsee erilaisia lupia ja ilmoituksia. Yleisötapahtumien ja -tilaisuuksien järjestämistä valvovat monet eri tahot ja viranomaiset, ja tapahtumajärjestäjän tulee huolehtia tarvittavista luvista, ilmoituksista ja järjestelyistä hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Lisätietoa erilaisista luvista ja niiden hakemisesta löydät täältä.

Espoo-päivänä kaupungin maa-alueille saa poikkeuksellisesti järjestää tapahtumia ilman erillistä maankäyttölupaa. Muut luvat on hoidettava asianmukaisesti tapahtuman kokoluokasta ja sisällöstä riippuen. Ota huomioon, että samalle alueelle saattaa tulla muitakin tapahtumia.

Kaupungin maa-alueet löydät Espoon karttapalvelusta (vasen ylävalikko – Valitse kartalla näkyvät tiedot – Karttoja – Kaupungin maanomistus).

Jos tapahtuma sijoittuu muualle kuin kaupungin maa-alueelle, on lupaa kysyttävä maan omistajalta.

Tapahtumaa järjestäessä tulee aina miettiä myös sen ympäristövaikutuksia. Täältä löydät lisää tietoa siitä, kuinka ympäristö tulee huomioida tapahtumaa järjestäessä. Pyritään kaikki yhdessä pitämään luonto ja ympäristö puhtaana!

Espoo on kaikille tasa-arvoinen kaupunki, ja pyrimme rakentamaan myös tapahtumamme kaikille saavutettaviksi. Saavutettavuudella tarkoitetaan esimerkiksi esteetöntä tapahtumapaikkaa, selkeää viestintää sekä kävijän tunnetta siitä, että hän on tervetullut. Toivommekin, että tapahtumien järjestäjät kiinnittävät huomiota saavutettavuuteen. Täältä löydät tietoa siitä, kuinka teet tapahtumastasi mahdollisimman saavutettavan.